розрахувати вартість системи

Статьи и публикации

Розіграш сонячного колектора Apricus

Розіграш сонячного колектора присвячений виставці Акватерм 2018, яка відбудеться 15-18 травня 2018 року в м. Київ, у МВЦ на Броварському проспекті.

Призовий сонячний колектор Apricus ETC-30 встановлений біля входу 3С Міжнародного виставкового комплексу.

Міфи про сонячні колектори

Незважаючи на те, що сонячні колектори вже багато років використовуються для отримання теплової енергії по всьому світу, існує багато помилок щодо їхньої працездатності, довговічності та надійності. Спілкуючись із людьми з різних регіонів України, різного достатку та віку команді наших менеджерів постійно доводиться боротися із міфами та стереотипами щодо сонячних колекторів.

Перегрів сонячного колектора: причини та наслідки

При постійному сонячному випромінюванні відбувається нагрівання сонячного колектора і, як наслідок, нагрівання теплоносія та побутової води. Якщо тепло з колектора не забирати за допомогою теплоносія, температура може значно піднятися. Температура колектора може досягати 200С та вище.

Способи боротьби із закипанням сонячних колекторів

Проблема перегріву сонячних колекторів часто приносить незручності споживачеві і веде до погіршення робочих характеристик сонячної системи, або навіть виведення її з ладу.

Колектор (маніфолд)

Коллектор - це частина сонячного колектора, яка відповідає за відбір тепла від теплових трубок. Вдень в процесі роботи колектор може нагріватися до температури вище 100С. Вночі може охолоджуватись до температури нижче 0С. Такий великий перепад температур створює величезне навантаження на конструкцію колектора, яке відбувається через процес стиснення та розширення металу.

Вакуумна трубка

Вакуумна трубка
Вакуумна трубка є серцем сонячного колектора. Саме вона відповідає за поглинання світла та трансформацію його у тепло.

Теплова трубка

На перший погляд може здатися, що теплова трубка це якесь нове винахід для перенесення тепла. Але насправді принцип теплової трубки вже давно використовується. Наприклад, часто теплові трубки використовуються для відведення тепла від процесорів у портативних комп'ютерах.

Принцип роботи колектора

Крок 1: Сонячна енергія поглинається, нагріваючи рідину всередині колектора
Крок 2: Насосна станція працює, переміщуючи нагріту рідину в резервуар для гарячої води
Крок 3: Протягом дня сонячна станція поступово підвищує температуру гарячої води в резервуарі. Крок 4: При похмурій погоді резервне джерело тепла (газовий або електричний котел, тепловий насос) вмикається для догрівання води до потрібної температури.

Види сонячних колекторів

Концентричний (параболічний) сонячний колектор
Використовуються ці сонячні колектори тоді, коли потрібне нагрівання води до температур вище 100С. Наприклад, для парових систем опалення або у виробництві (стерилізація).

Вакуумний або плоский колектор

Дуже часто серед фахівців у напрямку сонячних колекторів точаться суперечки про те, який колектор ефективніший. Найчастіше через те, що кожен «хвалить своє болото», найкращим стає той вид колектора, на якому спеціалізується та чи інша компанія.



розрахувати вартість системи